Ingelstads sporthall
22 februari 2019
20:00

Referat: Ingelstad IBK - Månsarps IBK

Fredagsmatchen mot Ingelstad slutade med förlust 9-6, efter att hemmalaget gjort 2 mål i tom kasse, samt 2 PP-mål, som får ses som en avgörande faktor.
Fart och fläkt i lila dräkt är ju ett mantra som ekar över de flesta hallar vi spelar i.
Mest fart i början hade dock Ingelstad. Lite på hockeyvis dumpar dom bollen och forcheckade rätt hårt i början också.
De första 10-15 minuterna tillhör absolut hemmalaget. De har 2 lägen de första 30 sekunderna. Men vi försvarar oss bra som lag, och Lukas visar hur skicklig han är i målet. 1-0 målet kommer efter 10:02 genom deras nr 36 Martin Berggren. En välkänd figur som älskar att skjuta, men detta mål blev mer en enkel historia, då de rullar upp oss, och han fär en enkel s k "tap in". Efter detta avtar deras intensitet lite, vi börjar få mer och säga till om. Efter 17:10, så får Jonathan Persson en pass av Jesper, driver upp i banan och avslutar fantastiskt bra, otagbart för målvakten. 1-1. Vilket också blir pausresultat. Skotten i första sägs vara 8-5. Men det känns som att Ingelstad hade fler på mål.

Andra perioden är jämnare. Vi gör 1-2 genom Viktor, som slår in en retur på Mattias avslut. Men knappt han man sätta sig förrän Ingelstad gör 2-2. Men vi svarar bra igen och gör 2-3 genom Erik, riktigt fint mål där vi spelar bort Ingelstad totalt. Den hete "Sorken" assiterar. Markus Axelsson ökar vår ledning till 2-4 genom att påpassligt och skickligt gå köksvägen, deras keeper hinner inte med i svängarna. Nu höjer Ingelstad tempot igen, ändrar lite i formationerna känns det som, och trycker också in 3-4. Men 14:48 får de matchens första utvisning, då de är lite väl hårda mot Lukas, och rappar honom framför mål. Vi gör 3-5 genom Edvin som avslutar i målvaktens första hörn. Målvakten chansar väl lite här och förväntar sig nog en passning. Tyvärr så har vi bara 2 målsöverläget i 26 sekunder, de prickskjuter snyggt in 4-5. Skjuta kan dom måste jag säga. Men så ligger också Ingelstad nära hockeynästet Tingsryd, och det var flera i publiken som var TAIF:are ( Tingsryds AIF hockey). Tydligen spelarna också enligt info. Mycket slagskott blev det.
Skotten i andra 9-4.

Forcering direkt av Ingelstad i 3:e. Kvitterat 5-5 efter 2:13. Och nu är det jobbigt. Men jag tycker att vi börjar reda ut stormen. Då får vi en utvisning, som från läktarplats ser helt felaktigt ut. Markus och en kille i deras lag springer mot sarg, Markus är först på boll, deras kille halkar in i sargen. Markus blir utvisad. Ingelstad har ett bra PP och de tar också ledningen i denna spelform. 6-5 09.48. Tungt. Men vi hittar en väg tillbaka, rullar upp dom igen och Erik blir återigen målskytt. Här har vi en bra period. Får till ytterligare ett fint anfall, men i öppet läge drar vi bollen i ribban. Och tyvärr hade vi väl behövt det målet. Ny utvisning lila 15:51, mer korrekt den här gången. Efter 7 sekunder i PP smäller det 7-6 Ingelstad. Martin Berggren får nytta av sitt fina skott. Timeout 17.45. Men det hjälper föga, vi spelar Ingelstad i händerna 2 gånger och de får göra mål i tom kasse. Ridå och godnatt.
Skotten i sista 13-5. Totalt 30-16.

Insatsen mot Ingelstad tycker jag ändå är bra. Vi har en tunn trupp just nu. Och det blev inte bättre av sjukdomsbortfall på dagen, och att 2 killar får bryta i 3:e perioden.
Hoppas de skadade och sjuka återhämtar sig snabbt, så att vi kan ladda om mot CL98IC.
Nu gäller det att undvika sistaplatsen, vilket inte ska vara omöjligt sett till de senaste omgångarna.